JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lageson ny vd på CC Systems
Fordonselektronikföretaget CC Systems har utsett Peter Lageson till ny vd. Han kommer närmast från posten som marknadschef för IBX, ett företag som gör programvara för inköp, som han varit med och startat. Han efterträder grundaren Jan Carlsson som blir vice styrelseordförande.

CC Systems, med 220 anställda på huvudkontoret i Alfta samt i Uppsala, Västerås, Tammerfors och malaysiska Penang, får i november en ny vd då Peter Lageson tillträder. Lageson börjar på företaget den 1 september och går parallellt med nuvarande vd Jan Carlsson en tid.

Peter Lageson, 38 år, är en av grundarna till IBX, ett programvaruföretag inom inköp. Före dess var han inköpschef på Ericsson med globalt ansvar för upphandling av tjänster och konsulter. Han är civilingenjör och teknisk licentiat från Luleå tekniska universitet.

CC Systems gör styrsystem till fordon, främst tunga maskiner, bland annat åt Volvo CE, Bombardier, Atlas Copco, traktorjätten John Deere, Rolls Royce Marine och Hägglunds. Omsättningen i fjol väntas landa kring 250 miljoner kronor efter att första halvåret visat en 30-procentig tillväxt.

Hans föregångare, grundaren Jan Carlsson, har suttit på vd-stolen i 17 år. Han lämnar inte företaget helt, utan fortsätter som styrelsens vice ordförande. 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)