JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ST-Ericsson: därför är två kärnor bättre än fyra
Guidelines for contributing Technical Papers: download PDF
Det finns inga tekniska argument för att gå från två till fyra processorkärnor i smartmobilerna. Att man väljer fyrkärniga lösningar handlar bara om marknadsföring. Det skriver ST-Ericsson i en artikel där företaget argumenterar för sin tvåkärniga processorlösning eQuad.

embexFler tekniska rapporter finns på etn.se/expert

Tvärt emot marknadsledande Qualcomm och andra namnkunniga konkurrenter har ST-Ericsson satsat sin framtid på en tvåkärnig applikationsprocessor där det går att justera matningsspänningen inom ett brett spann. Lösningen är hårt kopplad till den unika halvledarprocessen, FD-SOI, även det ett spår där ST-Ericsson skiljer sig från andra mobilkretstillverkare som nyttjar vanliga CMOS-processer.

Efter ett decennium med flerkärniga pc-processor vet vi att det är ytterst få program som kan dra nytta av mer än två kärnor. Detsamma gäller för smartmobiler. Så argumenterar Marco Cornero och Andreas Anyuru från ST-Ericsson i artikeln.

Ladda ner artikeln på 1,6 Mbyte här (länk, pdf). (Obs! Artikeln är på engelska)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)