JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Brittiskt säljstopp för Sony Ericsson
Två av Storbritanniens största mobilåterförsäljare har stoppat försäljningen av Sony Ericssons nya smartmobil Satio efter att ovanligt många kunder returnerat modellen med klagomål på funktionaliteten.
De brittiska mobilbutikskedjorna Phones 4U och Carphone Warehouse har stoppat försäljningen av Satio, Sony Ericssons senaste paradmodell bland smartmobiler, efter klagomål från kunder om att programvaran inte beter sig som den ska, rapporterar nyhetsbrevet Cellular News.

Sony Ericsson bekräftar problemet.

– Ett litet antal kunder har haft programvaruproblem med vissa tillämpningar i Satio. Ärendet har högsta prioritet hos oss och vi arbetar på att lösa det så fort som möjligt, säger bolaget i ett uttalande till nyhetsbrevet.

Båda kedjorna tänker återuppta försäljningen så fort problemet är åtgärdat. Men enligt tidningen Mobile Today har problemen med Satio gjort att butikspersonal blivit mer försiktig i marknadsföringen även av andra Sony Ericsson-modeller. Och Gartners mobilanalytiker Carolina Milanesi tror att bekymren kan bli kännbara för Sony Ericsson.

– Det är ett hårt slag. Sony Ericsson hade räknat med att Satio skulle vara en storsäljare till jul, säger hon.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)