JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Notefied blir Dynamic Precision

Anders_G_johansenNotefied blir Dynamic Precision

Sommaren 2006 köpte kontraktstillverkaren Note norska Nordic-Printdesign. Företaget sysslade med mönsterkortsdesign men hade också en komponentdatabas med tillhörande designmetodik. När Note nu avyttrar verksamheten inom Notefied är det den tidigare ägaren Anders G. Johansen som tar över.
– Det var ganska naturligt att köpa tillbaka verksamheten, det har trots allt varit min baby, säger Anders G. Johansen.

Han hade redan köpt ett annat bolag i Norge från Note med namnet Dynamic Precision.

– Vi ska vara dynamiska och precisa.

Note kvarstår som minoritetsägare med 10 procent, resterande 90 procent ägs för närvarande av Anders G. Johansen men han planerar att ta in ytterligare någon investerare.

Företaget har lite drygt 20 anställda. Det är fyra caddare i Oslo plus Anders som är vd och säljare, fyra caddare i Stockholm och elva personer i Gdansk. I Polen finns både caddare och komponentingenjörer. De senare arbetar med att kontinuerligt uppdatera den databas, av Note döpt till Notefied, som innehåller uppgifter om cirka 65 000 komponenter.

Databasen ska användas som ett stöd när man ska välja komponenter. Den innehåller förutom uppgifter om priser även information om var i livscykeln en komponent befinner sig och om det går att ersätta en viss komponent med en alternativ komponent.

– Målet är att få en så låg kostnad som möjligt för kunden men de kan också läsa in stycklistor i databasen och sedan övervaka hur komponentens status ändrar sig när vi gör inköp till prototyper, säger Anders G. Johansen.

Ambitionen är också att bygga upp ett litet inköpscenter av både komponenter och mönsterkort i Gdansk. Företaget vill även växa i Sverige och Norge. För svensk del innebär det att man planerar att anställa ytterligare någon caddare. Kontoret kommer också att flytta från Notes lokaler i Danderyd till egna lokaler i Kista.

Dynamic Precisions kunder är första hand lite större företag inom industri- och fordonsområdet. Målet är att skapa långvariga kundrelationer för att få vara med och välja komponenter redan i designfasen.

– Vi försöker koppla ihop hela deras elektroniska flöde från design till färdig produkt.

Dynamic Precision använder Cadence verktyg som har en koppling till Notefied.

Bland kunderna finns också företag inom telekomsektorn men då handlar det om rena caduppdrag.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)