JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Använd Ipad som oscilloskop

IpadAnvänd Ipad som oscilloskop

Egentligen är det rätt självklart, din Ipad och för den delen även Iphone och Ipod Touch har alla skärmar som kan användas till mycket mer än att se på film och surfa med. Idén kommer från amerikanska Oscium som snart börjar sälja en adapter som förvandlar produkterna till ett blandsignaloscilloskop.
Specifikationerna är dock ganska blygsamma. Instrumentet har en analog och fyra digitala kanaler. Den analoga bandbredden är inte mer än 5 MHz, den maximala samplingshastigheten 12 MSa/s och minnet är på 240 punkter.

Precis som sina större släktingar har Imso-104 ett antal olika matematiska funktioner som standard liksom diverse triggmöjligheter.

Förutom hårdvaran, som kostar strax under 300 dollar, behövs en app som är gratis att ladda ner.

Bäst fungerar så klart oscilloskopet med läsplattan som har en skärm på 9,7 tum. Musikspelaren och telefonernas bildskärmar är tämligen små, bara 3,5 tum.

Som kuriosa kan nämnas att Oscium använt systemkretsen Psoc3 från Cypress för att sköta signalbehandlingen och för kommunikationen mellan oscilloskopet och Apples produkter. Kommunikationen sker via Apples egna buss.

Ett alternativ för den som vill ha ett enkelt instrument är att välja något av de USB-oscilloskop som är tänkta att använda ihop med bland annat bärbara datorer.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)