JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mouser satsar på handfasta råd inom solenergi

Mouser ger råd kring solenergi

Komponentdistributören Mouser har öppnat ett kunskapscenter på sin sajt där syftet är att stödja alla elektronikkonstruktörer som arbetar med solenergi i siktet.
I samband med konferensen 2011 Solar Power International – som just nu pågår i Dallas, Texas – lanserar Mouser Electronics en webbplats med fokus på konstruktioner kring solenergi (se länk).

– Den globala solenergimarknaden har vuxit enormt under de senaste tre åren på grund av en ökad oro för exempelvis stigande energipriser. Som svar på detta lanserar Mouser en webbplats som ger verklig nytta till ingenjör och inte bara är en lista med artikelnummer, säger Kevin Hess, marknadsansvarig på Mouser i ett pressmeddelande.

Den nya sajten serverar en mängd information kring tillämpningar, produkter och teknikutveckling. Här kan man exempelvis läsa om mikroinverterare, olika switchar och förbindningar. Förhoppningen är, enligt Mouser, att sajten ska accelerera utvecklingen inom solenergiområdet.

– Vi ville ge tekniska råd som hjälper konstruktörerna att välja rätt komponenter som passar deras krav, säger Kevin Hess.

Mouser har huvudkontor i Texas samt en webbplats varifrån svenska ingenjörer kan beställa och få leveranser inom två till tre dagar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)