JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Apple handlar hos Samsung trots stämningar
När det gäller mobiltelefoner och läsplattor är Apple och Samsung som hund och katt, med stämningar och motstämningar som haglar. Men på halvledarsidan är det annorlunda – där är Apple en av Samsungs trogna kunder.
Samsung har varit den viktigaste leverantören av Apples egna processorer, de så kallade A4 och A5 till Iphone och Ipad. Enligt tidningen Korea Times kommer det förhållandet inte att ändras med nästa generation, logiskt nog kallad A6. Tidningen skriver att Samsung just nu ökar produktionen av fyrkärnesprocessorn A6.

Uppgifterna går stick i stäv med tidigare rykten att Apple har planer på att byta leverantör och istället för Samsung nyttja tjänsterna hos TSMC i Taiwan. Skälet är enkelt - Samsungs produktionsteknik är helt enkelt bättre, skriver tidningen.

– Apple har pratat med Samsung om leveranser av fyrkärnesprocessorn A6 för användning i nästa Iphone. Det ser ut som om Apple i praktiken har dragit slutsatsen att Samsung alltjämt är en avgörande affärspartner, citeras en anonym chef på en Koreabaserad Appleleverantör i Korea Times.

Produktionen ska enligt honom ske i 28 nm-teknik, i Samsungs fabrik i Texas. Varken Samsung eller Apple vill kommentera uppgifterna.

Analytiker har tidigare påpekat att om Apples framgångar fortsätter så kommer det företaget att bli Samsungs största kund utanför det egna landet. Förutom processorer köper Apple även minneskretsar och LCD-displayer för totalt 8 miljarder dollar, enligt dessa analytiker.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)