JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Programmera Kuka-roboten och vinn 20 000 euro

Programmera roboten och vinn 20 000 euro

Den tyska robotjätten Kuka utlyser en programmeringstävling med 20 000 euro i förstapris. Enda kravet är att man måste använda sig av Kukas utvecklingsplattform youBot som bygger på öppen programvara.
Sista anmälningsdag är den 15 juni och sedan har man hösten och vintern på sig till finalen vid den internationella robotmässan Automatic 2014 i München den 20-23 maj.

Tävlingen, som heter "Mobile Manipulation Award", går ut på att skapa och demonstrera en innovativ robotfunktion eller robotkomponent i en realistisk arbetsmiljö.

Den nya robotapplikationen måste demonstreras på Kukas lilla youBot-robot, som mer eller mindre blivit en referensplattform för robotforskning och robotutveckling.

Om din idé är tillräckligt kreativ ställer Kuka upp med en youBot för demonstration av applikationen.

Juryn består av en rad experter från både industri och akademi. Till finalen går idéer med hög originalitet och uppenbara konkurrensfördelar, är teknisk fullgångna samt väntas vara ekonomiskt framgångsrika.

Gå in på tävlingens hemsida för mer detaljer och bilder på lilla youBot. (Länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)