JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensktrimmat inför Tysklandskamp

Svensktrimmat inför Tysklandskamp

I år skickar Göteborg två lag till den tyska studenttävlingen Carolo Cup – där egenkonstruerade självkörande minibilar utmanas på en rad olika sätt. Tävlingen går av stapeln på måndag i nästa vecka.
Ifjol deltog ett studentlag från Göteborg i Junior Edition – nybörjarklassen – i ingenjörstävlingen Carolo Cup vid Tekniska universitetet i Braunschweig. Det svenska laget vann och vinsten gav blodad tand, så i år ställer Chalmers och Göteborgs universitet upp med två lag – och nu i huvudtävlingen.

Alla studenter deltar med miniatyrbilar i skala 1:10 som de konstruerat, byggt och programmerat själva. Under tävlingen ska bilen, helt autonomt, följa en fil på en bana och hantera korsningar på ett säkert sätt. Om ett hinder dyker upp ska bilen stanna, analysera situationen och ta sig förbi.

Två svenska lag – Team Legendary och Team Tetrix – är med den 10 februari när huvudtävlingen går av stapeln. En specialitet hos Team Legendary är de individuellt bromsade hjulen tänkta att optimera körningen, medan Team Tetrix valt att använda Ericssons programspråk Erlang, som påstås vara  nyskapande inom fordonsindustrin.

Bakom det svenska deltagandet står Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma institution för data- och informationsteknik tillsammans med de tre sponsorerna HiQ Göteborg, Delphi och XCube Communications.

Om en vecka får vi veta hur det gått – om göteborgsstudenterna får med en högvinst hem även i år. Lycka till!

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)