JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ikea investerar i lysdiodsark

Ikea investerar i lysdiodsark

Ikeas riskkapitalbolag IKEA GreenTech har investerat i skotska Design LED Products, som utvecklat ljusark med inbyggda lysdioder. Arken, som är tunna, flexibla och energieffektiva, är ett led i Ikeas strävan mot det hållbara hemmet.
Belysningsföretaget Design LED i skotska Livingston utvecklar ark med inbyggda lysdioder som enligt Ikea kan formas till nya spännande designer.

Ikeas investering i bolaget är ett led i företagets hållbarhetsstrategi ”People & Planet Positive” med målet att få många människorna att spara energi och leva mer hållbart hemma.

Investeringen motiveras med att lysdioder använder 85 procent mindre energi än glödlampor och håller 20 gånger längre. Inom ett år ska hela Ikeas sortiment inom belysning bestå av enbart lysdioder.

Hur mycket pengar IKEA GreenTech går in med i det skotska företaget eller när de första produkterna baserade på de nya LED-arken ska gå att finna i butikernas hyllor vill däremot inte  Christian Ehrenborg, ansvarig på IKEA GreenTech, avslöja.

– Vi publicerar inte investeringens storlek och kan i dagsläget inte säga när de finns att köpa. Det är ett projekt i sig som nu startar, säger han till Elektroniktidningen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)