JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Plattform med sex sensorer

Plattform med sex sensorer

En utvärderingsplattform för flera olika typer av sensorer från Rohm är vad Farnell Element 14 adderat till sin portfölj. Sex utbytbara sensormoduler ingår.
Utvärderingssatsen består av ett baskort och flera sensormoduler, där de senare är mindre utbytbara kort med olika sensorchip ombord.

Tanken är att utvärderingssatsen ska användas för att snabbt och enkelt testa funktionen hos olika sensortyper – en i taget. De sex sensormodulerna som det går att välja mellan innehåller en halleffektsensor, en analog sensorer som känner av omgivningsljus (ambient light), en digital sensorer som känner av omgivningsljus, UV-sensor, temperatursensor eller en rörelsesensor.  

Baskortet styrs med en controller från Lapis Semiconductor och kommunicerar via USB-gränssnitt  med en värddator på vars skärm sensordata kan presenteras. Det finns även tillgängliga drivenheter för plattformar som exempelvis Raspberry Pi, Beaglebone och andra, även Windows.

Enligt Farnell passar denna plattform väl att använda i tillämpningar som fokuserar på hemautomation, belysning, IoT och säkerhet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)