JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk EDA-grundare drar in två miljoner dollar

Med hjälp av två miljoner dollar från riskkapitalmarknaden ska Per Ljung börja marknadsföra sitt EDA-verktyg som beräknar ledarfördröjningar i avancerade kretsar.


- Vi tror att vi har världens snabbaste algoritm för att lösa fältekvationer eftersom vi kan demonstrera betydligt högre prestanda än alla kända akademiska och kommersiella alternativ.

Det säger svensken Per Ljung, grundare och huvudägare till Coyote Systems i San Fransisco. Företaget erbjuder verktyg i en liten men allt viktigare nisch nämligen snabb och noggrann beräkning av förbindelser i avancerade kretsar och mikroelektromekaniska system, Mems. Behovet av sådana beräkningar ökar i takt med att kiselgeometrierna krymper, eftersom ledarna då står för en allt större del av kretsarnas totala fördröjning.



Riskkapital för marknadsföring


På företagets kundlista finns redan bland annat Analog Devices, Siemens, Motorola och Texas Instruments. Det faktum att fler än fem företag har uppvaktat Per Ljung för att få köpa Coyote är också ett gott betyg för tekniken. Men i dagsläget vill Per Ljung gå vidare på egen hand och har nyligen erbjudits runt två miljoner dollar i riskkapital för att kunna marknadsföra de nio verktygen som alla bygger på Coyotes kärna - en tredimensionell randelementsmetod, Boundary Element Method.

- Forskning och utvecklingen har betalats av den amerikanska militären via Darpa, men idag finns ett minimalt marknadsförings- och försäljningsteam på plats, säger han.

Genom att förstärka marknadsföring och försäljning hoppas Per Ljung att företaget förblir världsledande i sin nisch, vilket han anser att det är i dagsläget. På frågan om han trots allt kan tänka sig att sälja företaget svarar han dock:

- EDA-industrin är känd för att äta upp sina ungar.

Charlotta von Schultz

www.coyotesystems.com

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)