JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Genrad kompletterar med röntgen

Den amerikanska testutrustningstillverkaren Genrad köper kollegan Nicolet Imaging Systems och breddar därmed produktutbudet till att även omfatta röntgensystem för kretskort.


- Jag vet inte säkert hur det kommer att bli, men Genrad har köpt Nicolet och så vitt jag förstår kommer produkterna att säljas via Genrads vanliga kanaler.

Det säger Jürgen Sedlacek på Teleinstrument Nordic som representerar Genrad i Sverige.

- Alla våra säljare kommer att få utbildning på Nicolet i maj, tillägger han.

Idag är det Sincotron som säljer Nicolet. Det har man gjort sedan början av 90- talet då företaget tog över agenturen från Teleinstruments föregångare Lagercrantz Kontest.

- Vi har kontrakt till årets slut och har inte hört något, säger Anders Karström som är vd på Sincotron.

Företaget säljer både in-line-testare från Nicolet och batchmaskiner från Macrotron som är Nicolets europeiska samarbetspartner.

- Köpet berör inte Macrotron, understryker Anders Karström.

Genrad betalar 40 miljoner dollar för Nicolet Imaging Systems. Företaget utvecklar och säljer automatiska 2D- och 3D-system som kan användas både i produktionslinan och som fristående enheter.

I ett 2D-system lyser röntgenkällan rakt genom kortet vilket fungerar bra för enkelsidiga kort. Om man däremot har dubbelsidiga kort kan man vara säker på att en del lödpunkter på ovansidan sammanfaller med lödpunkter på undersidan. Det är ingen katastrof men feltäckningsgraden går ned.

För den som har dubbelsidiga kort och vill se allt finns 3D-system. I Nicolets 3D-lösning vinklas röntgenstrålen vilket gör att det i princip alltid går att hitta ett läge där lödpunkterna på ovansidan och undersidan inte sammanfaller.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)