JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektronikbranschen på en CD-skiva

Branschkatalogen Svensk Elektronik finns från och med i år inte bara som bok utan även som CD.

Innehållet på skivan är sökbart på mängder av sätt, till exempel kan man få en lista över samtliga företag i landet som säljer AD-omvandlare, tillverkar mönsterkort eller konsultar inom elektronikproduktion. Man kan även söka på agentur och få en lista över alla företag som säljer produkter från till exempel Texas Instruments eller få reda på vem som är svensk generalagent för Yokogawa.

Från listorna över de intressanta företagen går det också att skriva ut adressetiketter till exempelvis VD, teknisk chef eller marknadschef.

Databasen innehåller nästan 2 000 företag i den svenska elektronikbranschen. Den bygger på uppgifter från företagen själva, förläggaren Ekonomisk Litteratur lämnar ingen garanti om riktigheten. På många företag saknas därför uppgift om antal anställda och omsättning.

Förläggaren har valt att inte begränsa sökmöjligheterna i databasen. Det går därför att göra ganska intetsägande sökningar, som exempelvis alla företag med telefonnummer större än 17 eller organisationsnummer som börjar på 55. Installationsproceduren borde också kunna förenklas.

Skivan finns för Windows och Macintosh och kostar knappt 2 000 kronor.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)