JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson intresserat av Strand<B></B>
Ericsson Microwave tittar på att använda Strand Interconnects substrat i framtida mikrovågstillämpningar.


Norrköpingsföretaget Strand Interconnect har inlett ett samarbete med Ericsson Microwaves utvecklingscenter, kallat Ericsson Microwave and High Speed Electronic Research Center.

Målet är att utveckla Strands substrat - som är grunden till mycket avancerade mönsterkort - i riktning mot mikrovågsområdet och sedan utvärdera om det kan komma att användas i en tänkt framtida högfrekvenstillämpning.

- Ericsson Microwave skall utvärdera om en idé som de haft ett antal år är producerbar med hjälp av vår process, säger Leif Ljungqvist, styrelseordförande i Strand.

Han vill varken säga vilket frekvensområde eller vilken typ av produkt samarbetet rör sig kring. Men ett eventuellt resultat kommer att ligga relativt långt fram i tiden.

- Rent generellt kan jag säga att vår process är testad upp till 96 GHz.

Samarbetet mellan företagen är ännu i sin linda, någon projektplan finns inte färdig. Hur länge samarbetet kommer att fortgå är inte heller bestämt, än så länge är bara ett startdatum satt.

Anna Wennberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)