JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson intresserat av Strand<B></B>

Ericsson Microwave tittar på att använda Strand Interconnects substrat i framtida mikrovågstillämpningar.


Norrköpingsföretaget Strand Interconnect har inlett ett samarbete med Ericsson Microwaves utvecklingscenter, kallat Ericsson Microwave and High Speed Electronic Research Center.

Målet är att utveckla Strands substrat - som är grunden till mycket avancerade mönsterkort - i riktning mot mikrovågsområdet och sedan utvärdera om det kan komma att användas i en tänkt framtida högfrekvenstillämpning.

- Ericsson Microwave skall utvärdera om en idé som de haft ett antal år är producerbar med hjälp av vår process, säger Leif Ljungqvist, styrelseordförande i Strand.

Han vill varken säga vilket frekvensområde eller vilken typ av produkt samarbetet rör sig kring. Men ett eventuellt resultat kommer att ligga relativt långt fram i tiden.

- Rent generellt kan jag säga att vår process är testad upp till 96 GHz.

Samarbetet mellan företagen är ännu i sin linda, någon projektplan finns inte färdig. Hur länge samarbetet kommer att fortgå är inte heller bestämt, än så länge är bara ett startdatum satt.

Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)