JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Små går samman i Stockholm

Ett lokalt nätverk av små och medelstora elektronikföretag är på väg att grundas i Stockholmstrakten. Initiativtagare är IMC och Vällingby ingenjörsbyrå som i dagarna lanserat idén i ett fax till 1 500 personer.

För att den svenska elektronikindustrin ska utvecklas och expandera krävs att fler lär sig mer och att företag i branschen samarbetar bättre. Det är tanken bakom det nätverk för små och medelstora Stockholmsföretag som nu håller på att dras i gång av Ove Berkefelt vid IMC och Roger Yttermyr vid Vällingby Ingenjörsbyrå.

Genom arbetsgrupper är det tänkt att företagen ska dela sina samlade kunskaper med varandra, och förhoppningen är att det snabbt ska kunna leda till konkreta förändringar i företagen. I ett fax som nyligen gått ut till 1 500 personer tillfrågas dessa om vilka områden de tycker är mest angelägna för samarbete.

- Vi har utgått från ett register med 7 500 namn och bantat ner det till 1 500, så det borde vara ganska skarpt, säger Roger Yttermyr vid Vällingby ingenjörsbyrå, som hoppas på god uppslutning.

Yttermyr tror bland annat att nätverket skulle kunna hjälpa småföretag att hitta rätt i samband med EU-relaterade projekt.

Bland övriga områden som föreslås för samarbete finns ekonomi, IT-frågor, kvalitet och produktion. Projektet stöttas av Nutek inom ramen för dess program för tekniköverföring till små och medelstora företag inom elektronikindustrin.

Alexander Kristofersson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)