JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Testa verktyg för en spottstyver

Konstruktörer av kretskort kan numera köpa verktyget Edwin för en bråkdel av normalpriset. Men då får man inte använda hjälpmedlet i kommersiellt syfte.

Vad kostar kretskortsverktyget Edwin? Det beror helt på vem som frågar.

Kunder som vill använda verktyget för vinning skull får vackert hosta upp 20 000 kronor. Men exakt samma funktioner, allt från schemaritning till generering av tillverkningsunderlag, är desto billigare för ickekommersiella användare. De behöver inte ens punga ut med 1 000 kronor.

Denna originella prisstrategi presenterades nyligen av verktygsleverantören Visionics. Den billigare varianten, som döpts till Edwin-NC är avsedd för utvärdering och utbildning på hemmaplan eller inom industrin samt för hobbykonstruktörer. Den enda skillnaden mot industriversionen är licensrättigheterna.



Prova på


Syftet är att locka nya kunder att prova på verktyget. Förhoppningen är att man sedan köper den dyrare industriversionen när kommersiella projekt dras igång. Men finns det inte en risk att företag luras och använder den billiga versionen i skarpa projekt?

- Nej, man får lita på folk. Seriösa företag fuskar inte i kommersiella projekt. Och skulle någon enstaka luras så får man väl ta det, säger Gunwald WestliE, teknisk chef på Betatron Svenska AB som marknadsför Visionics produkter i Sverige.

Edwin är som namnet antyder Windowsbaserat och uttyds Electronic Designer for Windows.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)