JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Pentium III på systemkort

Pep Modular Computers presenterar ett nytt systemkort för CompactPCI vilket bygger på Intels senaste mobila Pentium III-processor.


Det brukar dröja länge innan de senaste processorerna från persondatorvärlden dyker upp i industridatorer, men så är inte längre fallet.

- Beräkningskrävande tillämpningar i CompactPCI-format, som exempelvis bildbehandling och datakommunikation, kan nu ske med de allra färskaste pc- processorerna, säger Wolgang Eisenbarth, marknadschef på Pep Modular Computers.

Peps senaste CompactPCI-kort, kallat CP302, innehåller Intels nyligen lanserade mobila Pentium III-processor. Processorn har en klockfrekvens på 500 MHz samt 256 Kbyte nivå 2-cacheminne. Den kyls passivt, det vill säga utan att behöva fläkt, och arbetar i ett temperaturområde mellan -40°C och +85°C.

CP302-kortet finns i Eurocard-format och storleken är 160 mm ¥ 100 mm. Förutom processorn innehåller kortet en styrenhet för grafik samt gränssnitt för USB, Ethernet och tangentbord. En version med in- och utgångar på CompactPCIs bakplan finns också. Som tillval finns även ett PMC-kort för exempelvis SCSI-gränssnitt eller profibus.

CP302 finns tillgänglig redan idag, och stöd för flerprocessorsystem i 19-tums rack kommer inom kort. Kompletterande programvara, kallad Racknet, finns också tillgänglig.

Pep Modular Computers har kontor i Stockholm.

Susan Kelly

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)