JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tektronix delas upp

Amerikanska Tektronix fattade den 24 juni beslut om att dela upp verksamheten i två separata bolag. Därmed följer man i ärkerivalen Hewlett-Packards fotspår. HP beslutade om en liknande åtgärd i mars.


- Nu kan vi fokusera på ett annat sätt men för kunderna blir det inte någon skillnad, säger Ronny Skiöld på Tektronix Sverigekontor.

I Tektronix fall blir det två lika stora företag som föds. Det ena med fokus på mät- och testinstrument och det andra med fokus på skrivare och periferiutrustning. Den mindre divisionen för tv- och rundradioproduktion ska avyttras.

- Som det nu är så konkurrerar verksamheterna om ledningens uppmärksamhet och kapital för investeringar. Den här planen gör det möjligt för de nya företagen att koncentrera sig på sina starka sidor och att svara flexiblare och snabbare på kundernas behov, säger Tektronix koncernchef Jerry Meyer i ett pressmeddelande.

Det väl inarbetade namnet behålls av det nya mät- och testföretaget som omsatte 845 miljoner dollar under det brutna räkenskapsåret 1999 och har runt 3 600 anställda. Vad det andra företaget, med en omsättning på 725 miljoner dollar och 2 100 anställda, för skrivare och periferienheter ska heta är ännu inte klart. Bägge företagen ska dock vara börsnoterade.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)