JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mentor slår ihop döttrars simulatorer

Verktygsleverantören Mentor Graphics och företagets dotterbolag Model Technology förenar simulatorerna QuickHDL och V-System. Resultatet, som döpts till Modelsim, kommer i höst.

Orsaken till sammanslagningen är att man vill råda bot på den förvirring som har omgärdat de båda simulatorerna. När Mentor för snart tre år sedan köpte Model Technology tog Mentor den populära VHDL-simulatorn V-System, lade till några extra funktioner och gränssnitt och marknadsförde det hela under namnet QuickHDL. V-System levde vidare som en egen produkt med lägre pris och färre funktioner. Marknadsföringen hanterades av Model Technology plus fristående distributörer. I Sverige heter generalagenten Hardi Electronics.

Under åren har moder- och dotterbolaget var för sig utvecklat och lanserat nya versioner av respektive produkt, numera finns såväl Verilogversioner som samsimuleringsalternativ. Men ibland har det blivit lite rörigt för kunderna att hålla i sär produkterna och därför lanseras alltså Modelsim 5.0.



Lite oklart i Sverige


Model Technology tar över ansvaret för utveckling, stöd och marknadsföring medan verktyget skall säljas av såväl Mentor som Model Technology. Exakt hur försäljningen skall gå till i Sverige är inte bestämt ännu.

Nykomlingen innehåller alla funktioner som funnits i de båda ursprungsprodukterna, plus lite till. Verktyget finns i sex olika versioner uppdelade i två grupper: en med tillägget EE (Elite Edition), och en med PE (Personal Edition). I varje grupp finns en VHDL-version, en Verilogdito samt en variant för samsimulering. Priserna varierar mellan 45 000 och 300 000 kronor. Verktygen finns för såväl Unix- som Windowsplattformar.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)