JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Microchip lockar med pengar

Microchip tar till nya metoder för att få ut sin familj av MCU-kretsar i åttapinnars kapsel på marknaden. För att skapa nya tankegångar har företaget lanserat en konstruktionstävling kallad "Designing for dollars".

Varje månad lägger Microchip upp ett antal problem och konstruktörer inbjuds att via Microchips hemsida på Internet skicka in lösningar. De bästa förslagen vinner 100 dollar och företaget ger de vinnande konstruktörerna möjlighet att publicera bild och biografi på Internet.



Vill ha nya idéer


- Det här är ett bra sätt att få in nya uppslag, tycker Johan Wesslen på Memec Scandinavia, det företag som representerar Microchip i Sverige. Det är ganska lätt att köra fast i gamla banor.

Meningen är att hugade spekulanter ska hitta på lösningar som normalt löses med mekaniska switchar och liknande. Det kan handla om sensor-interface, diskreta och personliga tillbehör. Men det går bra att skicka in allehanda idéer, även om de inte direkt löser de uppställda problemen.

Hewlett-Packard sponsrar tävlingen och det finns möjlighet att förutom de 100 dollarna också vinna instrument i form av logikanalysatorer och oscilloskop. Alla regler finns på Microchips hemsida, www.microchip.com. Det går också bra att kontakta Johan Wesslen på Memec i Stockholm.

Björn Segerblad

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)