JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Verktyg stöder konstruktion i team

Analogsimulering, VHDL-syntes och projekthantering. Det är några av beståndsdelarna i Orcads nya verktygssvit Release 9.


Verktygsleverantören Orcad tar ett stort kliv framåt med lanseringen av Release 9, en verktygssvit för konstruktion av kretskort och programmerbara logiska kretsar. Företaget vill erbjuda en konstruktionsmiljö där flera konstruktörer kan arbeta tillsammans i ett projekt.

Schemasystemet Capture är stommen i produktlinan. Det stöder konstruktionsinmatning med VHDL såväl som scheman, och gör det möjligt att dela upp projekt i underprojekt.

Ett projekt kan alltså delas upp och utvecklas av olika konstruktörer. Till Capture kan man sedan ansluta olika verktyg för exempelvis simulering, syntes eller mönsterkortslayout.

Orcad introducerar även en ny licenshantering som låter olika verktyg flyta i nätet mellan ett an-tal schemasystem. Därmed slipper kunden köpa fler licenser än nödvändigt.



Syntes och simulering


För FPGA-syntes används Ecemplar Logics verktyg Leonardo. Orcad har även integrerat Pspice, en analogsimulator som företaget förvärvade vid köpet av Microsim i början av året.

Release 9 innehåller nya versioner av alla Orcads produkter: Capture för konstruktionsinmatning och projekthantering, komponenthanteringsystemet Capture CIS, simulatorerna Pspice för analoga och blandat analogdigitala konstruktioner samt Express för konstruktion av FPGA och CPLDer.

Sviten ska finnas tillgänglig i januari 1999.

Charlotta von Schultz

Gateline är svensk distributör

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)