JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Egna CPLD-verktyg är bäst, tycker Vantis

Kretsleverantören Vantis kom till Electronica med Design Direct- CPLD, en egenutvecklad programvara för företagets CPLD-familj Mach.


- Våra CPLD-kretsar blir allt större och komplexare, och för att verkligen kunna utnyttja fördelarna i arkitekturen så måste vi utveckla implementeringsprogrammen själva, säger Bernie Perrin, AMD-ägda Vantis europeiske marknadschef.

Tidigare har företaget låtit fristående verktygsleverantörer utveckla CPLD- programvaran, men nu är det alltså egenutvecklade hjälpmedel som gäller för implementering i Vantis Mach- såväl som PAL-kretsar. För syntes- och simulering finns dock länkar till ett antal populära verktyg på marknaden. Stöd för schemainmatning finns också.

- Design Direct är lättanvänt, och med några enkla knapptryckningar kan man testa om en konstruktion klarar prestandakraven, säger Bernie Perrin.



Styra algoritmer


Konstruktören kan styra algoritmerna för att sprida ut logiken eller packa den tätt. Man kan ange hur många procent av kretsen som får användas vid en viss körning och om några ben ska reserveras.

Verktyget innehåller också en projekthanterare samt den statiska timinganalysatorn Performance Analyst.

För att erbjuda en heltäckande arbetsmiljö för VHDL- och Veriloganvändare tar Vantis hjälp av verktygsleverantörerna Exemplar Logic och Model Technology. Man har ett integrerat paket som bygger på Exemplars syntesmotor Leonardo Spectrum samt på en version av Model Technologys simulator Model Sim. Paketet ska börja säljas i december, och priset för pc-versionen startar runt 1 500 dollar.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)