JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. DAC : Kretsen får tajma sig själv

Cogency presenterar marknadens första verktyg för asynkrona konstruktioner.


Alla verktygsleverantörer springer inte åt samma håll. Ett företag som definitivt avviker är nystartade Cogency, som lanserat ett verktyg för asynkrona konstruktioner, eller självtajmade konstruktioner som företaget föredrar att kalla det.

I en sådan krets har den globala klockan i traditionella kretsar ersatts med handskakning. Fördelarna är många. Effektförbrukningen blir låg, bruset och den elektromagnetiska strålningen likaså. Enligt Cogency blir det även lättare att integrera konstruktionsblock, IP.

- Självtajmade konstruktioner är idealiska för systemkretsar, eftersom man slipper synkronisera de olika kärnorna, säger Jeff Dean på Cogency.



Verktygsstöd


Haken har dock hittills varit bristen på verktygsstöd. Men nu drar Cogency sitt strå till stacken med Channelsim, ett verktyg för inmatning, verifiering och felsökning av självtajmade konstruktioner. Det baseras på ST-V, Self Timed Verilog, en Verilogvariant med tillägg för att hantera asynkrona skapelser.

Channelsim analyserar och översätter i princip ST-V, och sedan sköts själva simuleringen av en fristående simulator. Cogency utvecklar även ett syntesverktyg för självtajmade konstruktioner.

Charlotta Von Schultz

Mer asynkront på University of Manchester's Asynchronous Logics hemsida www.cs.man.ac.uk/async och på Theseus www.theseus.com

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)