JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Många vill sälja av halvledardivisioner med problem

Det rör på sig i halvledareuropa. Förra månaden var två av de största företagen till salu, Temic och GEC Plessey. Och de är bara de senaste i en lång rad av företag där ägarförhållandena ändras.

Temic och GEC Plessey är ingalunda de enda företag som haft "Till salu"-skyltar upp den senaste tiden. ITT Semiconductors har planer på att sälja hela sin avdelning för tillverkning av diskreta halvledare till General Semiconductor för åtta miljoner. Och Zentrum i Dresden letar partner för att kunna bygga en ny fabrik så att företaget kan följa med marknaden in i nästa generation.

Och mer är att vänta. Det tror åtminstone ansedda amerikanska Electronic Engineering Times som förutspår att fler företag kommer att passa på och sälja av sina problematiska halvledardelar.

Tidningen anger den tidpunkten i utvecklingen för halvledare, sakta ökande priser och löften om ett bättre andra halvår som orsakerna bakom detta.

Men analytikerna säger också att det generella konjunkturläget kan vara ytterligare en faktor som gör att många vill sälja i dagarna.

Björn Segerblad

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)