JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Premiär för svensk komponentjätte

I somras gick de två distributörerna Arrow-TH:s och Multikomponent samman. På mässan ska det nya företaget för första gången visa upp sig för allmänheten.

- Vi ska bli bäst. Bäst på tjänster, bäst på tekniskt stöd och bäst på att ge våra kunder valuta för pengarna. Blir vi bäst så blir vi också störst.

Arrow Swedens marknadschef Jarl Widén är knappast blygsam när han lägger fram planerna för fusionen mellan hans tidigare hemvist Multikomponent och Arrow TH:s.

Företaget är den multinationella komponentdistributören Arrows arm i Sverige. En av det nya företagets styrkor är möjligheten att komma åt produkter i alla Arrows lager jorden runt, för att på så sätt minimera bristsituationer och väntetider.

Historieskrivarna säger att Arrow en gång i världen egentligen ville köpa Multikomponent. Men en annan stor internationell aktör - Farnell - hann före. Arrow fick i stället fick köpa TH:s Elektronik, som nu alltså fusionerats med sin forne konkurrent.



Komplett företag


Nya Arrow Sweden har lånat drag från båda sina föräldrar. Multikomponent bidrar med lager, datasystem och erkänd förmåga att ta hand om mindre och medelstora kunder. Från TH-hållet kommer halvledarkunnande och storkundstänkande.

- Ingen annan leverantör är lika komplett, säger Jarl Widén och ritar upp "Jalles Triangel", där Ericsson och ABB utgör toppen, legotillverkarna i ett skikt strax därunder, industrikunder i ett eget skikt och småkunder utgör basen.

Arrow och Multikomponent har redan genomfört motsvarande fusioner i Norge och Finland. I Danmark blir man klar i oktober.

VD i det svenska företaget blir Lars Kalméus, och nordisk chef blir Lars Gundersen, båda tidigare på Arrow-TH:s.

Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)