JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mer VXI för slanten

Ett normalt VXI-system blir 35 procent billigare i inköp lovar mätinstrumentbjässen Hewlett- Packard som lanserat 17 nya VXI-produkter med lågprisprofil.

- Det här är den största lanseringen någonsin sedan VXI-standarden skapades för tio år sedan, säger en stolt Tom Feldkamp, marknadsansvarig på Hewlett-Packard.

I nytillskottet ingår 17 produkter, bland annat en familj kortmagasin (mainframe), ett bärarkort för sex så kallade M-moduler liksom nio olika M- moduler och ett antal kort i B- och C-format.

- Prestandamässigt ligger produkterna strax under toppskiktet men i gengäld är de cirka 35 procent billigare. Vi hoppas att de ska attrahera de något mindre elektroniktillverkarna.



Tystare, bättre kylning


Det nya kortmagasinet E8400A på 500 W, med plats för 13 kort i C-format, har fått en ny typ av kylning baserad på impeller, istället för som tidigare fläkt. Förutom bättre kylning ger det också en lägre ljudnivå.

- VXI-magasinet är faktiskt tystare än en persondator. Ändå förmår det att hålla fyra nummer av tidningen Wall Street Journal svävande över utblåset när magasinet är tomt, hävdar Tom Feldkamp.

- Kunden börjar med att välja kortmagasin och sedan fyller han gärna upp det med VXI-kort från samma leverantör, så att ha konkurrenskraftiga kortmagasin är väldigt viktigt, understryker Tom Feldkamp.



Mezzaninmoduler


En intressant nyhet från HP är ett bärarkort i C-storlek för M-moduler. M- moduler, eller mezzaninmoduler, har funnits i VME-världen sedan 1990 och gör systemen billigare genom att flera funktioner kan kombineras på en kortplats. Modulerna kan adressera individuellt, precis som om de vore enskilda VXI-kort.

Det finns idag över 150 olika typer av M-moduler från olika tillverkare. I HPs tillskott ingår switchkort, kort med digitala in- och utgångar, kommunikationskort med RS232-gränssnitt liksom ett prototypkort.

Bland de övriga nyheterna i C- och B-format ingår digitaliseringskort, datainsamlings- och styrkort, vågformsgenerator, kort med digitala in- och utgångar liksom mutiplexeringskort.



Tio procent av totalmarknaden


- I fjol hade HP 42 procent av den totala världsmarknaden på 475 miljoner dollar enligt analysföretaget Prime Data.

- Och marknaden växer med 24 till 28 procent årligen fram till år 2000 så VXI är en viktig del av den totala test- och mätmarknaden.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)