JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stort kliv framåt för felsökning i realtid

Amerikanska verktygsleverantören Applied Microsystems har utvecklat ett helt nytt koncept för att felsöka komplexa inbyggda realtidssystem. Livecode är namnet på ett grafiskt felsökningsverktyg med automatisk tillbakablick.


(Elektroniktidningen, London)

I Livecode kan användaren stega tillbaka i tiden för att se vad som hände i programmet strax före felet uppstod. Spårfunktionen är möjlig eftersom verktyget visar hela exekveringen i grafisk form; komplett med en trädstruktur liknande den som finns i Windows utforskare.

Användaren kan välja vilken komponent han eller hon vill se och Livecode skapar automatiskt en grafisk sekvens i diagramform.

- Användaren kan zooma in på en speciell händelse på ett interaktivt sätt för att se närmare på var felet uppstått. Detta är unikt bland dagens felsökningsverktyg för inbyggda system, säger Larry Ritter, marknadsansvarig på Applied Microsystems.

En annan viktig funktion hos Livecode är att man manuellt kan skriva in ny kod i programmet samtidigt som man felsöker. På detta sätt går det att temporärt experimentera med ändringar i källkoden innan den sparas permanent.

Verktyget är arkitekturspecifikt och i första skedet kommer det att stödja PowerPC-arkitekturer samt realtidsoperativsystemet Vxworks från Wind River Systems. Det blir tillgängligt först i juni.

Ytterligare nyheter från Applied Microsystems är två nya programvaruversioner av företagets kända felsökningsverktyg Codetest som i realtid verifierar program skrivna

i C och C++. Codetest native är avsedd för utveckling på arbetsstationer, medan Codetest SW-In-Ckt är avsedd för tidig realtidsanalys av målsystemet.

Susan Kelly

www.amc.com

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)