JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Analog Devices och Intel gör DSP ihop
Intel och Analog Devices ska konstruera digitala signalprocessorer tillsammans. Det är innebörden av ett avtal som nyligen tecknats mellan de båda företagen.


Intel och Analog Devices har tecknat ett samarbetsavtal för digitala signalprocessorer. Syftet är att tillsammans utveckla en DSP-kärna för inbyggnad i kommunikations- och datortillämpningar.

Kärnan ska vara en heltalsvariant med låg effektförbrukning, vilket är ett krav för att den ska platsa i de produkter för bild-, video-, tal- och databehandling som företagsduon siktar på.

Konstruktörer från de båda företagen samlas i en gemensam utvecklingsgrupp i Austin, Texas.

Förutom DSP-kärnan ska de utveckla programmeringshjälpmedel samt algoritmer som behövs för att marknadens verktygsutvecklare ska kunna anamma kärnan.



Resultat år 2000


Duon hoppas kunna visa upp de första resultaten av samarbetet under andra halvan av år 2000. De tänker dock marknadsföra och sälja produkterna var för sig. Avtalet breddar Intels sortiment av processorer. Företaget, som ju dominerar pc- processormarknaden totalt, får nu in en fot på den snabbt växande DSP-marknaden. För Analog Devices del är samarbetet ett sätt att stärka sin ställning. Företaget ligger idag på nummer fyra på listan över världens största DSP- leverantörer.

Störst är Texas Instruments, därefter kommer Lucent och Motorola som i fjol startade samarbetsprojektet Starcore, som går ut på att utveckla DSP-kärnor för telekommarknaden.

Charlotta von Schultz

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)