JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fortsatt ljust för digitala signalprocessorer

Digitala signalprocessorer finner sin plats i allt fler typer av tilllämpningar. Men fortfarande hamnar de flesta DSP-kretsarna i telekomprodukter. Det slår Frost & Sullivan fast i en ny rapport.


Analysföretaget Frost & Sullivan målar upp en ljus framtid för DSP- leverantörerna i en ny studie av den europeiska marknaden. Den kommer att växa från 1,36 miljarder dollar år 1998 till 6,62 miljarder dollar år 2005, en nästan femfaldig ökning. Redan idag är de digitala signalprocessorer en av de snabbast växande halvledartyperna, och de tycks inte ha drabbats av Asienkrisen.

Antalet nischprodukter som utnyttjar digitala signalprocessorer lär dessutom öka. En bidragande faktor sägs vara det växande behovet av säkerhetsprodukter som bygger på biometri, exempelvis fingeravtryckssensorer. Bilindustrin, konsumentelektronik och datakomprodukter är andra områden som väntas sluka allt fler digitala signalprocessorer.

Samtidigt fortsätter telekomprodukter, fasta såväl som trådlösa, att dominera och driva marknaden och så lär det förbli de närmaste åren. Enligt Frost and Sullivan kommer Texas Instruments att behålla sin position som den i särklass största DSP-leverantören även i framtiden.

Charlotta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)