JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Konstruktion läggs också ut

Att underleverantörer får ökat ansvar betyder i framtiden också att de ska ta hand om konstruktionen av en produkt. Beställaren vill ha ett fungerande system, utan att behöva bry sig om mer än nödvändigt. Bilindustrin har kommit långt på detta område, och elektronikindustrin närmar sig.

I december tog Flextronics över en stödavdelning från Ericssons affärsenhet Företagsnät som sysslat med konstruktion av komponenter och kretskort. De 27 personerna ska tillsammans med Flextronics egen personal och ett antal ingenjörer från det av Flextronics likaledes köpta företaget Energipilot, bilda en konstruktionsgrupp kallad Product Introduction Center. Meningen är att Flextronics ska kunna erbjuda kunderna stöd med elektronikkonstruktion, prototypframtagning, test och processutveckling, liksom kringliggande områden som mekanikkonstruktion och projektledning.

- Vi kommer inte att ta fram system eller asicar. Men rest-en - standardkomponenter, produktutveckling, layout, produktion för testbarhet och producerbarhet med mera, där kommer vi att vara aktiva säger ansvarige Christer Persson på Flextronics.

AE

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)