JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Slit- och slängtelefonen är snart här
En mobiltelefon som man kastar när den använts. Låter det orimligt? Inte då. Åtminstone inte om Randi Altschul får sin vilja igenom.


Randi Altschul är en amerikanska och tillika uppfinnare. Hennes idéer har hittills mestadels rört sig kring leksakslandet, men den senaste snilleblixten är av en helt annan kaliber: en mobiltelefon för engångsbruk.

Randi har själv designat telefonen som inte är mer än några millimeter tjock. Och redan finns det en rad patent på tekniken. Bland annat har hon patenterat hur man bygger telefoner med supertunna flexibla kretskort. Enkelt beskrivet går det till så att man förlänger ett kretskort för att sedan vika det i flera lager runt sig självt. Därefter pressar man det till ett platt paket som man monterar högtalare, mikrofon, knappsats samt batteri på.

Resultatet är en platt telefon som kostar cirka 14 dollar att tillverka, därtill kommer kostnaden för samtalen.

En faktor som bidrar till att göra telefonen billig är att den enbart kan användas för lokalsamtal, en viss förutbestämd tid. Dessutom kan den inte ta emot samtal.

- Jag kan tänka mig att exempelvis McDonald's kommer att använda telefonen för att locka kunder som får köpa den till själkostnadspris, säger Randi Altschul till Dagens IT.

AW

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)