JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ortronics utmanar Lucent

Amerikanska Ortronics vill vara med och bygga upp de lokala datanäten i Norden.

Nu utmanar företaget den betydligt större rivalen Lucent, som har ett fast grepp om marknaden.



- Här i Norden satsar vi först på Sverige, därefter kommer Norge, Finland, Danmark och Island i turordning, säger Dan Gylfe, chef för det nordiska kontoret.

I Sverige har företaget just skrivit ett distributionsavtal med Ahlsell. Även i de övriga nordiska länderna letar man aktivt efter distributörer.

- Ett av våra mål för nästa budgetår är att bli ett av de tre mest efterfrågade företagen inom vår nisch på den svenska marknaden.

Det Ortronics specialiserat sig på är att tillverka passiva nätverksprodukter för fastighetsnät. I produktsortimentet finns koppar- och fiberoptiska produkter, kopplingspaneler och kablar, baluner samt fiber till kopparomvandlare.

För tillfället är det Lucent Technologies som har en klart dominerande ställning på den svenska marknaden, då företaget är huvudleverantör till Telia. Men Ortronics slår hårt på att deras prissättning är mycket bättre än konkurrenternas.

- En fiber till kopparkonverteringskort för standard Ethernet från oss kommer att kosta omkring 2 000 kronor, vilket är cirka 1 000 kronor billigare än konkurrerande alternativ, säger Dan Gylfe.

Även företagets lösning för 100 Mbit/s Ethernet påstås bli drygt tusenlappen billigare än motsvarande produkter från konkurrenterna.

Ortronics är sedan ett drygt halvår tillbaka ett helägt dotterbolag till franska Legrand som tillverkar och marknadsför elektriska komponenter.

Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)