JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Celsius köper Telias instrument

Celsius Mätteknik, mer känt som FFV Mätteknik, köper Telia Instrument.

Det nya företaget, som döps till Celsius Metech, får en omsättning på 120 miljoner kronor och blir ett av landets största kalibrerings- och servicelabb för mät- och testinstrument.



Celsius Mätteknik har förvärvat Telia Instrument. Företagets nya namn blir Celsius Metech och förvärvet lyfter omsättningen från dagens 75 miljoner kronor till cirka 120 miljoner kronor.

- Köpet ökar vår marknadsandel samtidigt som det vidgar vårt kunnande, säger Stig Nilsson som är VD på Celsius Mätteknik.

- Telia förväntar sig att spara pengar genom att få en effektivare instrumenthantering, tillägger han.

Celsius konkurrenter på den svenska marknaden är i första hand instrumenttillverkarna själva.

- Vi är en oberoende leverantör som inte är bunden till ett visst fabrikat. Vi kan konkurrera tidsmässigt och prismässigt med generalagenternas tjänster, säger Stig Nilsson.

Bägge företagens fokus ligger på kalibrering och service av test- och mätinstrument. Förutom större volym ger köpet också tillgång till Telia Instruments optokunnande och uthyrningsverksamhet.



Nästan bara civil verksamhet


Celsius Mätteknik som fram till årsskiftet hette FFV Mätteknik har huvudkontor i Arboga. Från att ha varit helt inriktat på militär verksamhet snabbt svängt över mot civila kunder som idag utgör 80 procent av omsättningen.

Telia Instrument med kontor bland annat i Stockholm, har haft Teliakoncernen som största kund, men köpet ger inte det nya företaget uppdrag från Telia med någon automatik.

- Det blir ett intensivt jobb under våren med att se över organisationen och affärsprofilen. Vi ska samordna verksamheten där det går, säger Stig Nilsson.

En tjänst som han tror starkt på är helhetslösningar. En helhetslösning innebär att Celsius ser över kundens hela instrumentbehov, ger förslag på vilka instrument som behöver köpas in och vad som blir billigare att hyra. Dessutom tar man hand om inköp, service och kalibrering.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)