JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IMC flyttar till Norrköping

Industriellt Mikroelektronikcentrum, IMC, flyttar från Linköping till Norrköping. Detta trots att flytten bara är finansierad till hälften.


- Närhet till grundutbildningen och forskningen som numera bedrivs på universitetet i Norrköping är oerhört viktig för oss, säger Hans Hentzell på IMC i Linköping.

Det är teknikområden som elektronikbyggsätt, elektronikkonstruktion och elektronikproduktion som han då främst syftar på. Dessutom skall två för IMC viktiga professu-rer - en i elektronikproduktion och en i konstruktionsmetodik med fokus på kommunikationskretsar - tillsättas inom kort i Norrköping.

- Ytterligare en anledning till flytten är att vi börjar bli trångbodda. Vi är tjugofem idag och hoppas vara tio till när flytten går, säger Hans Hentzell.

Själva flytten är planerad till andra halvåret 1999. Och då har förhoppningsvis ytterligare finansiärer hakat på projektet. I dagsläget är nämligen bara 50 procent av finansieringen klar, alltså cirka 50 miljoner kronor.

- Visst är det ett risktagande att bestämma sig för flytten nu. Men någonstans måste man ta beslutet, säger Hans Hentzell.

För bara någon månad sedan hade han emellertid inte satsat på flytten. Men så gick Näringsdepartementet in med 10 miljoner kronor, vilket fungerat som en katalysator för andra. I dagsläget är Näringsdepartementet, Linköpings Universitet och Teknikbrostiftelsen i Linköping huvudfinansiärer.

- Tanken är att vi skall flytta in i ett nytt hus mitt i universitetsområdet i Norrköping. Där bygger vi upp ett renrum för tillverkning av bland annat tunnfilmskretsar.

Renrummet blir 400 kvadratmeter och skall delas med universitetet. Därmed fyrdubblar man sin renrumsyta, jämfört med i Linköping. Inriktningen på verksamheten blir elektronikbyggsätt, förbindningsteknik samt test och utvärdering.

Anna Wennberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)