JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Utländska notiser
Avant köper Anagram


EFFEKTANALYS Verktygstillverkaren Avant har köpt 25- mannaföretaget Anagram, specialist på kretssimulering samt timing- och effektanalys för kretsar med kanallängder mindre än 0,5 μm.

Anagrams flaggskepp är ADM, ett verktyg för transistornivå- och Spicesimuleringar som klarar timing- och effektanalys för logikkretsar såväl som analoga simuleringar för blandat analog-digitala kretsar. Snabbt och noggrant skall det vara också, enligt företaget.

Dessa finesser skall nu ingå i Avants nylanserade hjälpmedelsfamilj vid namn Star.



Tyska T-mobil provar CDMA-system


FÄLTPROV Den tyska mobilteleoperatören T-Mobil kommer på försök att utnyttja ett CDMA-(code division multiple access)-system från Motorola. Tekniska fältprov med Motorolas 800 MHz-system ska börja i slutet av året.

Motorola tror att försöket kommer att visa att tekniken har fördelar jämfört med det nuvarande europeiska GSM-nätet, som är baserat på TDMA (time division multiple access).

Enligt Motorola ger CDMA högre kapacitet och bättre ljudkvalitet samtidigt som tekniken kräver mindre energi. Nackdelen är dock att tekniken blir betydligt dyrare.



EU vill ha lag om elektronisk motorväg


ÖVERGRIPANDE EU-kommissionen håller på att utarbeta en lag för informationstjänsterna på Europas elektroniska motorvägar. Kommissionen vill med denna dels skilja informationstjänster från telekommunikation och radio- och TV- sändningar och dels lyfta över ansvaret från medlemsländernas regeringar till EU-nivå.

I kommissionens plan The Implications of the Information Society on European Policies tas främst de ekonomiska aspekterna upp och vikten av liberaliseringen av medlemsländernas telekommarknader betonas kraftigt. Dessutom är en speciell arbetsgrupp i färd med

att utarbeta standarder för paneuropeisk kryptering och digitala namnteckningar, som så småningom ska möjliggöra försäljningstjänster över nätet.



Harris med 52 Mbit på partvinnad tråd


VDSL-MODEM Orckit Communications och Harris Semiconductor ska tillsammans utveckla ett digitalt kretsset, en så kallad VDSL-krets, för telelinjer med mycket hög bithastighet.

Harris blandsignalteknik ska kombineras med Orckits DSP-algoritm. Orckit har redan utvecklat en prototyp för ett VDSL-modem, som kan överföra 13, 26 eller 52 Mbit per sekund i vanlig partvinnad kopparkabel.



MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)