JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Telekomfakta på webben

Lär-dig-själv-kurserna på webben hjälper dig att skärpa dina kunskaper inom mobiltelefoni.


Vad innebär DWDM egentligen? Och hur var det nu med TDMA, och vad är Sonet? Det är några frågor man kan få svar på hos www.webproforum.com.

Webproforum presenterar nästan 50 kurser på Internet inom telekom och trådlösa system. Kurserna är uppdelade i grupper: trådlösa system, kommunikation, nätverk, IN - intelligent networks och bredbandiga tjänster. Det finns även kurser inom Internetkommunikation. Kurserna ligger på en ganska djup teknisk nivå - de vänder sig i första hand till ingenjörer.

Kurserna är interaktiva, med färgrik grafik som förklarar exempelvis smarta antenner på ett pedagogiskt sätt. Slutprover erbjuds också, där man kan se hur mycket man har lärt sig. Allt är gratis, man behöver inte ens registrera sig.

Webproforum ingår i 50 årsjubilerande IEC - International Engineering Consortium, som försöker koppla ihop industri med universitet. Varje kurs är därför sponsrad av olika företag. Kursen inom optiska nätverk sponsras till exempel av Alcatel och DWDM-kursen av Lucent.

Vid slutet av varje kurs finns länkarna till de produkter som säljs inom området. Man kan lätt hämta ner produktblad genom att klicka sig fram till företagets hemsida. Det finns också en liten ordlista som förklarar alla svåra förkortningar.

Susan Kelly

www.webproforum.com/wpf.html

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)