JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. HP verifierar boundary scan gratis

I ett försök att hjälpa halvledarindustrin få fason på testmetoden boundary scan, även känd som IEEE 1149.1, har mät- & testjätten Hewlett-Packard skapat en tjänst på Internet med gratis verifieringshjälpmedel.


Tanken är att de konstruktörer som själva utvecklar boundary scankedjor och som saknar egna verifieringsverktyg ska kunna skicka

in sina konstruktioner med epost till HP och få dem granskade. Resultatet kommer sedan tillbaka med epost och tjänsten är gratis.

Att HP, som säljer testutrustning, sätter upp en sån här sajt får ses som ett underkännande av halvledarindustrins egna ansträngningar. Ken Parker på HPs Lovelandfabrik i Colorado säger att många implementeringar av IEEE 1149.1 och tillhörande BSDL-beskrivningar är oacceptabelt dåliga. De går helt enkelt inte att testa kretsarna med boundary scan när de kommer från fabriken.



Tudelad service


HPs förhoppning med den nya tjänsten är att fånga upp felen innan kretsarna kommer i produktion. Den är inget universalmedel men definitivt en intressant knuff i rätt riktning. Tjänsten har två delar: kontroll av syntax och semantiska fel liksom generering av testvektorer.

Vid kontrollen av syntax upptäcks simpla fel som felstavade ord eller saknade punkter. Semantiska fel kan exempelvis vara glömda instruktioner som SAMPLE, saknade scanregister eller missade kopplingar mellan register.

Den andra delen av tjänsten är generering av testvektorer i form av en sanningstabell från BSDL-beskrivningen. HP hoppas att testvektorerna ska användas redan i konstruktionsfasen för att verifiera boundary scankedjan.

Komplett information om HPs tjänst finns på adressen hpbscancentral.invision1.com.

Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)