JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Micronic får pris för export

I Täby utanför Stockholm finns Micronic Laser Systems och förmodligen är glädjen stor där just nu. Micronic har nämligen fått pris för sin exportutveckling.

Priset, som kallas Export Hermes, delas ut av Sveriges Marknadsförbund.



Micronics huvudverksamhet är att utveckla, tillverka och markandsföra noggranna laserritare för framställning fotomasker. 80 procent av försäljningen går till Japan och Sydostasien, övriga 20 procent går till USA. De flesta av de stora high-tech företagen använder Micronics maskiner i sin tillverkning av bland annat bildskärmar.

Priset överräcktes 13 november på Industrihuset i Stockholm. Förutom Sveriges Marknadsförbund också Fonden för Exportutveckling, det vill säga Sveriges Allmänna Exportförening, Handelskammarförbundet, Kontoristföreningen och Mercuri Schartauanerna.

Motiveringen till priset lyder:

"Micronic är ett lokalt svenskt företag som marknadsför i den globala hyperkonkurrensen, såsom de flesta företag blir tvungna till framöver. Micronic tänker internationellt och marknadsför lokalt och individuellt".

- Vi är naturligtvis mycket stolta över att få uppmärksamhet och erkännande för det vi under dessa åtta år arbetat hårt för att uppnå, säger Sven Löfquist som är marknadschef på Micronics.

Detta är emellertid inte första gången Micronics får pris för sin verksamhet. Redan för två år sedan fick företaget "Årets tillväxtföretag" i Stockholms län av Almi företagspartner.

Från början bestod företaget av 12 personer och satsade 50 procent av aktiekapitalet. Idag är Micronics 106 personer och omsätter hundratals miljoner.

Björn Segerblad

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)