JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Verifierar analogt och digitalt

Med den nya plattformen Advance vill verktygsleverantören Mentor Graphics dra sitt strå till stacken för att göra det smidigare att verifiera systemkretsar som blandar analoga och digitala funktioner samt dessutom innehåller RF-delar.


De första två verktygen i Mentors nylanserade plattform Advance är Advance MS och Advance RFIC. MS-verktyget, där MS uttyds Mixed Signal, är en simuleringsmiljö för blandsignalskonstruktioner.

Den stöder de hårdvarubeskrivande språken VHDL, Verilog, Spice och den nya IEEE- standarden VHDL-Ams, ett språk för att beskriva konstruktioner som blandar analoga och digitala funktioner. De olika delarna i konstruktionen kan modelleras på olika abstraktionsnivå. Delar man vill analysera med stor noggrannhet kan exempelvis representeras i Spice, medan man utnyttjar VHDL-AMS för de delar där man vill att simuleringen ska gå snabbt.

Verktyget bygger på två simulatorer i Mentors befintliga produktportfölj: den digitala simulatorn Modelsim och den analoga transistornivåsimulatorn Eldo. För att ge draghjälp åt det nya språket VHLD-Ams erbjuder Mentor även biblioteket Commlib som innehåller byggblock för kommunikationstilllämpningar i just VHDL- Ams.

Advance RFIC är som namnet antyder avsett för RF-konstruktioner. Det är en utökning av analogsimulatorn Eldo och klarar RF-analys av exempelvis förstärkare, filter och oscillatorer. Tanken är att man först ska analysera RF- konstruktionen i frekvensdomänen, för att sedan gå över till tidsdomänen när RF- delen verifieras tillsammans med resten av systemet. Mentor hoppas att plattformen ska locka konstruktörer av tele- och datakomprodukter, framför allt för den tredje generationens mobiltelefoni, 3G.

Charlottta von Schultz

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)