JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ESC : Greenhills siktar på Europa

Verktygsjätten Greenhills har en mängd verktygsnyheter i bagaget. Förutom en ny utvecklingsmiljö skall företaget börja stödja processorer från Mips och Arm.


Greenhills har från flera håll pekats ut som industrins ledande leverantör av utvecklingsverktyg för inbyggda system. Och på årets mässa märktes företaget väl med sin jättemonter i två våningar. Men hittills är det främst på den amerikanska marknaden som Greenhills gjort succé. Först nu försöker företaget få in en fot även i Europa.

- Inom en tidsrymd av tre år har vi öppnat europeiska kontor i England, Tyskland, Holland och Frankrike. Detta är en stor satsning som visar vart vi vill, säger Chris Smith, europachef på Greenhills.

Ett av företagets flaggskepp har varit den integrerade utvecklingsmiljön, Multi. På mässan lanserades en ny version, kallad Multi 2000.

Nytt för Multi 2000 är ett verktyg för avlusning av källkod som inkluderar färgkodning, förbättrad avlusning av C++ och ett separat fönster för att kontrollera stackar och minne.

Avlusningen kan numera utföras stegvis i mindre filer. Multi 2000 har också fått en så kallade händelseanalysator, där användaren kan analysera ett realtidssystem genom att grafiskt bevaka olika moment under varierande tidsluckor.

Greenhills fokus är 32- och 64-bitars processorer och hittills har företagets verktyg stött Motorolas processorer, så som PowerPC, Coldfire och M-Core. Härnäst skall man ta fram en kompilator till Lucent och Motorolas gemensamman DSP-arkitektur Starcore.

- Vi har också planer på att stödja processorer från både Mips och Arm, säger Chris Smith.

Greenhills svenska representant är RECAB Realtime Computers.

SK 





Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)