JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Oscilloskop för snabba kretsar

Stor färgskärm, hög bandbredd och snabb sampling är några egenskaper som gör LeCroys oscilloskop LC684D till en tilltalande nykomling. Till instrumentet erbjuds också en mängd intressanta tillval.


LeCroys nya oscilloskop, kallat LC684D, har en 10,4 tums TFT-färgskärm som gör det lätt att avläsa flera olika kurvor samtidigt. Instrumentet har också ett omfattande inbyggt analyspaket för jitter och tidsmätningar samt speciella snabbknappar för att analysera spänning, tid samt olika offset och triggernivåer. En automatisk sökningsfunktion (autoscroll) kan på ett enkelt sätt visa en förstorad bild av signalen, både bakåt och framåt i tiden. Kontrollknapparna ser likadana ut som på en videospelare med framåt-, bakåt- och pausknappar.

Oscilloskopet har en bandbredd på 1,5 GHz och 4 kanaler. Fyra AD-omvandlare med en samplingshastighet på 2 GS/s kan kaskadkopplas så att en kanal kan klara 8 GS/s. 16 Mbyte internminne gör det möjligt att analysera de snabbaste kommunikationskretsarna på marknaden, inklusive Rambusminnen som har en klockfrekvens på 800 MHz.



Fångar glitchar på 600 ps


Till LC684D har LeCroy även utvecklat speciella triggerkretsar som kan fånga störsignaler - glitchar - ner till 600 ps inom tidsområdet 600 ps till 20 s. Den funktionen är speciellt användbar vid avancerad felsökning i mikroprocessorer.

Felsökningsfunktionerna i LC684 inkluderar bland annat mätningar på 42 signalparametrar, däribland max-, min- och standarddeviationen, samt en FFT- analysfunktion som klarar att överföra 4 miljoner tidsdomänpunkter till frekvensdomänanalys.

För att undersöka en signals nyckelparametrar kan den testas mot en förbestämd maskning. Om signalen hamnar utanför det givna området visas den i en skarp färg på skärmen för att man lätt ska kunna identifiera felet. Maskningsmätningen kan ske på alla fyra ingångar oberoende av varandra. Histogram och trendanalyser ingår som standard i instrumentet.



Probgränssnitt


LC684D har ett probgränssnitt som gör det möjligt att använda en serie FET- probar, vilka kan styras via panelen. FET-proberna har en last på 1 M? och 2 pF. En passiv prob med bandbredden 500 MHz medföljer som standard, medan probar upp till 2,5 GHz finns som tillval.

Instrumentet kan spara data på en floppydisk, men som tillval finns pc- minneskort, en fristående PCMCIA-hårddisk om 540 Mbyte eller ATA-flashminnen. Dataöverföringen sker antingen över GPIB eller RS232.

Thomas Hedlund

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)