JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Switchcores routerkrets i prototypväxel
Med hjälp av en prototypväxel ska Switchcore demonstrera sin routerkrets för potentiella kunder.


Lundaföretaget Switchcore har utvecklat en prototypväxel som ska visa vad den egenutvecklade Gigabit Ethernetkretsen går för. Företagets vd, Per Andersson, är mycket nöjd med resultaten av testkörningarna.

- Vi har lyckats switcha sekvenser med hundratals miljoner datapaket genom prototypen, säger han.

Prototypväxeln är framtagen av två skäl: dels för att ge potentiella kunder möjlighet att utvärdera tekniken, dels för att Switchcore ska kunna verifiera alla funktioner fullständigt. Vad gäller kommande kunder så har Switchcore tecknat sekretessavtal med runt 15 amerikanska växeltillverkare som får fortlöpande information om Switchcores utveckling. En av dem, en mindre dataväxeltillverkare, har tagit ett steg längre och ska utvärdera kretsen som ett led i den egna produktutvecklingen.

Switchcores egna konstruktörer har hittat en handfull fel under testningen.

- Vi hade väntat oss att hitta några fel i den här fasen. Men det rör sig om enstaka småfel som i praktiken redan är rättade. Det är inget som hindrar vidareutvecklingen, säger Per Andersson.

Prototypväxeln är byggd kring en prototypversion av företagets full customkrets CXE-16. Den har färre funktioner och färre portar än vad den kommande kommersiella kretsen kommer att ha. Men med sina fyra Gigabitportar, att jämföra med 16 i den kommande versionen, är den ändå kraftfullare än konkurrerande enkretslösningar på marknaden som enligt Switchcore som mest stöder två Gigabit Ethernetanslutningar.

Den kommersiella versionen av Switchcores krets ska lanseras före sommaren, och företaget står fast vid sin tidigare prognos: Under år 2000 ska de sälja mellan 20 000 och 70 000 kretsar, vilket motsvarar en omsättning på mellan 90 och 200 miljoner kronor.

Charlotta von Schultz

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)