JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. EMC-skärmat kabinett underlättar för kortdatorer
Bland det svåraste att uppfylla i EMC-direktivet är kravet på låg emission. Ett sätt att lösa det problemet är att använda ett EMC-skärmat hölje.

För att underlätta för den som bygger kortdatorer har engelska Arcom Control Systems tagit fram ett EMC-skärmat kabinett.

Kabinettet finns i två versioner med olika grad av skärmning och det ska möta kraven på emission för lätt industri och hemmiljö. Det ska vidare klara immunitet för lätt respektive tung industri.



Två modeller


Med den enklare modellen, som har beteckningen APC-CE/1, ansluts inkommande signaler direkt till korten.

Som tillbehör finns dock en EMC-skärmad in- och utgångsmodul för anslutning av exempelvis bildskärm, tangentbord eller kommunikation. Det finns plats för 12 kort av typen PCAT eller PCbus. Korten strömförsörjs av ett filtrerat och stabiliserat nätaggregat.

Den kraftigare modellen, APC-CE/2, är helt sluten. Den har plats för maximalt sex kort. Anslutningen till yttervärlden sker genom ett speciellt bakplan med inbyggda filter.

Företaget saknar svensk återförsäljare.

Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)