JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flash och DSP i samma kapsel spar kortyta
Genom att stapla AMDs flashkrets ovanpå Texas Instruments Omap-plattform för multimediaprodukter går det att spara upp till 100 kvadratmillimeter kretskortyta.
De båda amerikanska halvledartillverkarna AMD och Texas Instruments ska gemensamt ta fram en krets som kombinerar AMDs flashminnen med Omap, Open Multimedia Application Platform, som är Texas signalprocessorbaserade plattform för 3G-mobiler och andra handhållna multimediaprodukter.

Företagen uppger att den kombinerade kretsen, som baseras på TIs BGA-kapsel kallad Microstar, kan spara upp till 100 kvadratmillimeter kortyta. Samtidigt sänks effektförbrukningen med upp till 30 procent eftersom behovet av externa bussar minskar.

Den frigjorda kortytan gör det enklare få plats med nya funktioner som till exempel Bluetooth eller GPS-positionering, skriver företagen i ett pressmeddelande.

Nokia, Ericsson och Sony offentligt meddelat att de skall använda Omap i nästa generations mobiltelefoner och mobila handdatorer.


Per Henricsson
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)