JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Flashminnet Sync Flash delar buss med synkrona DRAM

Micron har utvecklat Syncflash, ett flashminne som kan sitta på samma buss och läsa data med samma hastighet som SDRAM. Syncflash får därmed högre prestanda till lägre pris jämfört med traditionella flashminnen.
Nu kommer de första provexemplaren av Microns nya minnesvariant Syncflash ut på marknaden. Syncflash är ett egenutvecklat ickeflyktigt minne med ett SDRAM-kompatibelt gränssnitt. Det gör det möjligt för Syncflash att sitta på samma buss som ett SDRAM och de kan gemensamt använda sig av en SDRAM-utformad styrenhet. Tekniken, som presenterades av Micron för knappt ett år sedan, innebär att flashminnet kan läsa data vid 100 MHz, samma frekvens som SDRAM-minnet.

Traditionella flashminnen har en lokal buss, vilket begränsar hastigheten med vilket minnet kan behandla data. Då Syncflash kan sitta på den gemensamma systembussen förenklas busshanteringen.

Kostnaden för Syncflash jämfört med traditionella flashminnen blir dessutom lägre då man inte behöver extra ben för ett separat flashminnesgränssnitt och inte kräver samma antal styrkretsgränssnitt.

- Med lägre kostnad och högre prestanda jämfört med vanliga flashminnen kan Syncflash användas i mer krävande tillämpningar, säger Bryan Connington, marknadsansvarig för flashminnen på Micron Technology.

Troliga tillämpningsområden för Syncflash är skrivare, digitala tv-mottagare, fickdatorer och liknande nätverksprodukter.

Den första Syncflashminnet ut på marknaden är av storleken 64 Mbit. Det är organiserat i fyra stycken 16 Mbit-minnesbanker som samlats i en 54-bens TSOP-kapsel. Uppbyggnaden med fyra minnesbanker gör det möjligt för minnet att läsa och skriva samtidigt Micron förväntar sig kunna komma upp i produktionsvolymer av Synchflash under första halvåret nästa år.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)