JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tätt mellan tätt packade kraftmoduler

Ericsson, Powerbox, Power One och Synqor var några av de företag som lanserade kraftmoduler på Electronica.
Med en verkningsgrad så hög som 94 procent hävdar Ericsson Microelectronics att man ligger i världstopp vad gäller DC-DC-moduler. Alla företagets "halvtegelstenar", alltså moduler i formatet half-brick, ligger över 90 procent. Utbudet går numera från 1,5 till 12 V, för strömmar upp till 60 A.

Konkurrenten Synqor satsar i samma segment. Verkningsgraden ligger i klass med Ericsson, men det Synqor gjort sig känd för är att man eliminerat värmeplåten eftersom man hävdar att den helt enkelt inte behövs. Modulerna blir då lättare och billigare.

På AC-DC-sidan lanserade Powerbox en 100 W-modul som klarar sig helt utan fläkt. I förstone klarar den 12 V utspänning, framöver ska man ta fram versioner för 24 och 48 V.

Power One lanserar i sin tur AC-DC-serien Net1, som bygger på en helt ny konverteringsteknik kallad Edge, Efficient Dual Geometric Edge. Med Edge påstår Powerone att det är möjligt att ha utström över 100 A och samtidigt ha en låg inspänning. Den första produkten i serien har 1,5 V inspänning och en utström på 50 A.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)