JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Testar GPRS-telefoner i volymproduktion

För drygt ett år sedan lanserades Agilent 8960 som är en generell testplattform för mobiltelefoner. Nu kommer ett tillägg för GPRS-standarden.
- Det är den första testlösning speciellt utvecklad för volymproduktion av GPRS-mobiler, hävdar Paul Norris på Agilent.

Och det är på tiden. Den kommersiella lanseringen av GPRS ligger bara någon eller några månader bort om man ska tro operatörerna som redan har GPRS-nät i testdrift.

GPRS-testerna grundas på ETSI-specifikationen. Bland annat går det att testa mobilens sändare genom att skicka ett meddelande som tvingar den att svara i ett specificerat antal tidsluckor med en bestämd effekt.

Det går också att göra bitfelsmätningar genom att mobilen skickar tillbaka mottaget data tidslucka för tidslucka.

Flera samtidiga mätningar

Den nya GPRS-testaren, E1964A, baseras på Agilents plattform 8960 som lanserades i april förra året. Den använder företagets Ripparkitektur (Reduced Instruction Parallel Processing), vilket gör det möjligt att utföra flera olika mätningar på samma gång.

Bland annat kan man samtidigt mäta på både sändare och mottagare under tiden som protokollänken är upprättad. Ripparkitekturen förenklar dessutom fjärrprogrammering av komplexa testmätningar på mobiltelefoner.

Själva plattformen kostar 425 434 kronor och det nya GPRS-tillägget 70 150 kronor. Dessutom behövs en andra signalkälla för att göra GPRS-tester vilket kostar 40 088 kronor.


Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)