JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Labview mäter via Internet

I den senaste versionen av Labview har National Instruments dragit nytta av Internets möjligheter.
Version 6i av det grafiska programmeringsspråket Labview har utökats med ett antal funktioner som drar nytta av Internet. Bland annat kan man distribuera styrtillämpningar till kollegor som har det ny insticksprogrammet Labview Player i sin webbläsare, publicera data på nätet och enkelt dela data inom en organisation.
 
Det har också blivit enklare att använda Labview eftersom det krävs färre steg för att göra ett mätprogram uppger företaget. Dessutom finns intelligens som automatisk konfigurerar hårdvaran som IO-kort och givare.
 
Man har infört en ny datatyp för vågformer. I den specificeras namn, apparatdata och frekvenskarakteristik för de uppmätta signalerna. Med den här datatypen integreras mätdata och hårdvarukommunikation i ett flertal insamlings-, analys- och presentationsfunktioner.
 
För att förvissa sig om att den genererade koden passar ihop med andra programmeringsspråk och verktyg kan man numera generera ett DLL-bibliotek eller delat bibliotek från virtuella instrument i Labview. Man kan integrera DLL-bibliotek eller delade bibliotek i andra programmeringsmiljöer som Visual Basic eller Visual C++.
 
Version 6i har också blivit betydligt snabbare vad gäller exekveringshastighet och minneshantering för stora datamängder. En 10 000 punkter FFT som tidigare tog 693 ms utförs numera på 25 ms.
 
Labview Player kan hämtas gratis från National Instruments hemsida.


Per Henricsson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)