JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sanmina flyttar sitt Europakontor till Stockholm

Flytten från Dublin ger nya jobb i Sverige

Kontraktstillverkaren Sanmina väljer att flytta det europeiska huvudkontoret från Dublin till Stockholm. Orsaken är bland annat närheten till Ericsson och Sveriges höga kompetens inom telekommunikation.
Företaget, som med sina 24 000 anställda är en av de större kontraktstillverkarna i världen, säger sig lockas av det dynamiska affärsklimatet i Kista och telekommunikationens starka ställning inom näringsliv och forskning.

- För oss är det strategiskt riktigt att flytta Europakontoret till Stockholm. Här finns högutbildad personal och en internationell miljö med tillgång på teknik som gör att vi kan växa, säger Sanminas Europachef Mike Landy.

- Närheten till viktiga telekomkunder som Ericsson och Nokia är också en viktig faktor.

Sanmina Europe räknar med att expandera kraftigt under de kommande åren och kommer därmed vara i stort behov av kvalificerad personal, vilket man hoppas kunna finna i Sverige.

- Det ökande behovet av personal med hög teknisk kompetens inverkade självklart på beslutet att flytta kontoret, säger Rune Glavare, vice vd för Sanmina Europe. Han var tidigare vd för den svenska kontraktstillverkaren Essex som Sanmina köpte i början av sommaren. Med Essex 1200 anställda blev Sanmina därmed en av de största bolagen på den nordiska marknaden.

Sanmina tillverkar elektronikprodukter främst inom telekommunikation, avancerade industriprodukter och medicinteknisk utrustning.


Lisa Ringström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)